Головна » 2019 » Лютий » 26 » Усний журнал «Про курочку рябу та просте яйце»
16:14
Усний журнал «Про курочку рябу та просте яйце»

26 лютого 2019 року викладач Жовтюк І.М разом із учнями 24 групи провела усний журнал «Про курочку рябу та просте яйце»
Одним із запитань , яке цікавить людину «Що було раніше – курка чи яйце?»
Дослідники з університетів Уорика і Шеффілда Марк Роджер та Девід Квиглі для вивчення процесу утворення шкаралупи використали метод комп’ютерної хімії. За результатами досліджень відповідь буде «курка» , точніше білок особливої будови, який виробляє її організм. Цей білок контролює ріст кристалів, які утворюють яєчну шкаралупу.
Учні довідались, що просте куряче яйце не таке вже й просте. Воно є справжнім міні шедевром природи , прикладом співдружності органічної і неорганічної хімії.
Мета заходу: у цікавій формі повторити закріпити знання про білки як органічні сполуки живої природи та компоненти їжі, розвивати логічне мислення , уміння спостерігати , удосконалювати навички лабораторного експерименту , виховувати зацікавленість хімією як наукою.

 

 

Категорія: Портфоліо природничих дисциплін | Переглядів: 190 | Додав: VTR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
close