26 лютого 2019 року викладач Жовтюк І.М разом із учнями 24 групи провела усний журнал «Про курочку рябу та просте яйце»
Одним із запитань , яке цікавить людину «Що було раніше – курка чи яйце?»
Дослідники з університетів Уорика і Шеффілда Марк Роджер та Девід Квиглі для вивчення процесу утворення шкаралупи використали метод комп’ютерної хімії. За результатами досліджень відповідь буде «курка» , точніше білок особливої будови, який виробляє її організм. Цей білок контролює ріст кристалів, які утворюють яєчну шкаралупу.
Учні довідались, що просте куряче яйце не таке вже й просте. Воно є справжнім міні шедевром природи , прикладом співдружності органічної і неорганічної хімії.
Мета заходу: у цікавій формі повторити закріпити знання про білки як органічні сполуки живої природи та компоненти їжі, розвивати логічне мислення , уміння спостерігати , удосконалювати навички лабораторного експерименту , виховувати зацікавленість хімією як наукою.






 







|