Головна » 2018 » Січень » 30 » Місяць кухарських професій
10:57
Місяць кухарських професій

Вітання усім, хто відвідав нашу сторінку!
В ДНЗ «Чортківське ВПУ» змінюються покоління чисельного учнівства, але завжди є зворушливою мить проведення відкритих уроків, гурткових занять, виставок, майстер-класів, виховних заходів… У нас стартував традиційний місяць кухарських професій!

В житті нашого навчального закладу, окрім щоденного проведення уроків, приготування страв і кондитерських виробів та кропіткої навчальної праці, проводиться системна робота з формування повноцінної високоморальної особистості. 

Найголовніше - кухарські професії приносять людству користь для здоров’я та естетичне задоволення, створення затишку та комфорту для рідних людей, творити добро усім людям!  
Адже нашим вихованцям прищеплюється шляхетність, висока духовність, активна громадянська позиція, вдосконалення професійних навичок, патріотизм, прагнення бути справжнім українцем, носієм духовних скарбів українського народу, гідним продовжувачем високих задумів наших великих предків. Бо коли віддано зберігаєш славне минуле, Ти – творець  гідного майбутнього…

ДНЗ «Чортківське ВПУ» запрошує бажаючих вивчати загадковий світ кулінарії, вчитися готувати смачні та сучасні страви, випікати  запашні кондитерські вироби, готувати оригінальні напої, майстерно обслуговувати гостей в ресторанах та на все життя навчитися найнеобхідніших речей.
 

Виставка професійної спеціальної та літератури
 

17.01.2018 р. в групах №16, 22 відбулось відкрите гурткове заняття «Різдво на Україні», яке провела викладач Садовська Надія Ігорівна.
Учні дізналися про багаті традиції святкування Різдва на Україні, звичаї в різних куточках , а також  поділилися своїми особливостями святкування в їх  місцевостях  та родинах. Багато цікавого присутні почули про Святий вечір та приготування 12-ти страв, святкування Водохреща…Захід завершився українською традицією святкування – Різдвяною колядою та щирим віншуванням.
 

 18.01.2018 р. в групі №36 був проведений відкритий урок «Відшукай всьому початок» викладачем Гузік Валентиною Богданівною. Урок  цікавий як для учнів так і для педагогів, оскільки пізнання самого себе, особистості, типу темпераменту, відшукати всьому початок  завжди актуально та доречно. Присутні мали змогу дізнатися багато психологічних порад, які так потрібні у житті…


22.01.2018 р. групи кухарських професій мали нагоду переглянути  та обговорити відеофільм «Соборність України», який організувала викладач Джумак Галина Петрівна. Захід запланований з метою сформувати  в учнів почуття  патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, розвивати мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу однолітків; прищеплювати  любов і повагу до історичних надбань українського народу, інтерес до минулого;  виховувати почуття національної гідності,  гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до історії власного народу. 
Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій  пам'яті.  Вони полягли,  щоб ми сьогодні жили у вільній  і незалежній Українській державі.

25.01.2018 р. в групі №26 відбулося відкрите гурткове заняття «Сучасне обладнання ПГХ», яке провела викладач Лапичак  Наталія Богданівна. Вона ознайомила учнів із різноманітним сучасним устаткуванням, яке використовується в закладах ресторанного господарства, продемонструвала роботу високотехнологічних машин, що виконують складні операції при приготуванні різних страв та виробів. Усі присутні на засіданні побачили відео перегляд як працюють машини, та усвідомили майбутню роботу… 

26.01.2018 р. групи 22, 34, 44 ознайомилися на відкритому гуртковому занятті «Фастфуд», яке провела викладач Джумак Галина Петрівна. Оскільки харчування – це основна складова життя людини, то знання про правильну їжу та фаст – фуди дуже небхідні особливо для підлітків. Фаст – фуд став невід’ємною частиною сучасного світу. Адже це їжа швидкого приготування, відвідувачу зручно і швидко скуштувати. Проте учні дізналися, що така їжа є шкідливою для здоров’я та організму, тому зловживати нею не можна. Викладач наголосила про правильне та здорове харчування …


30.01.2018 р. відбувся відкритий урок  на тему «Фламбування» в групах №34, 44 гр., який провела викладач Джумак Галина Петрівна. Урок  був цікавий, оскільки учні мали змогу дізнатися про фламбування страв та різних виробів, побачити відеофільми про сучасні способи фламбе, розглянути правила техніки безпеки при фламбуванні, обговорити різноманітні виробничі ситуації. Родзинкою уроку був перегляд відеофільму «Шоу-фламбе»…

Категорія: Методична комісія кухарів | Переглядів: 66 | Додав: VTR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
close